mohammedmetamodi sjklSalon Joussour, de terugkerende ontmoetingsruimte tussen oost en west, ontvangt ditmaal de Iraanse zanger Mohammad Motamedi en het trio van de Nederlandse pianist Rembrandt Frerichs. Motamedi is een van de grote zangers uit de Perzische zangtraditie. Naast een geweldige techniek en bijzonder geluid beschikt hij over een enorm improvisatie vermogen. Absoluut een fenomeen. Met Rembrandt Frerichs op fortepiano, Tony Overwater op violone (die het geluid van de Arabische ud kan benaderen) en Vinsent Planjer met een eigenzinnige collectie slagwerk, sluiten de Nederlandse musici qua klank en dynamiek perfect aan bij de Perzische muziek van Motamedi.

In samenwerking met Oriental Landscapes.


Mohammad Motamedi - zang
Rembrandt Frerichs - forte piano
Tony Overwater - violone
Vinsent Planjer - whisper kit


PROGRAMMA
19.00 interview/lezing met Mohammad
over Perzische zang en zijn carrière
20.15 Concert

 

 Hossein Alizadeh SJ logo

Salon Joussour, de terugkerende ontmoetingsruimte tussen oost en west, ontvangt ditmaal de Iraniër Hossein Alizadeh en het trio van de Nederlandse pianist Rembrandt Frerichs. Alizadeh is misschien wel de belangrijkste figuur uit de Perzische muziekwereld, met een rijke concertpraktijk wereldwijd. Zijn techniek op de Perzische langhalsluit (târ) is het best te vergelijken met die van flamencogitaristen. Met Rembrandt Frerichs op de fortepiano, waarop ook kwarttonen gespeeld kunnen worden, Tony Overwater op violone (die het geluid van de Arabische ud kan benaderen) en Vinsent Planjer met een eigenzinnige collectie slagwerk, sluiten de Nederlandse musici qua klank en dynamiek perfect aan bij de Perzische muziek van Alizadeh.

Hossein Alizadeh - tar
Rembrandt Frerichs - forte piano
Tony Overwater - violone
Vinsent Planjer - whisper kit


PROGRAMMA
18.00 interview/lezing met Hossein Alizadeh
over Perzische muziek en zijn carrière
19.00 Buffet
20.15 Concert

 

 hoesv6p2

Tony Overwater's Wereldzee Ensemble

Het Wereldzee Ensemble van jazzbassist Tony Overwater neemt ons mee op reis langs de Oude Wereldzee zoals de Middellandse Zee vroeger genoemd werd. Ze verbinden muziek uit onder meer Palestina, Griekenland, Marokko, Spanje en Egypte. Van 19:00 tot 20:00 uur presenteert Tony een voorprogramma over zijn drijfveren.

Tony Overwater is een muzikale wereldreiziger. De Boy Edgar-winnende jazzbassist reist al 30 jaar de wereld over en neemt uit alle culturen iets mee. Met name zijn reizen door het Midden Oosten inspireerden hem om Arabische klassieke muziek te studeren. Hij is muzikaal leider van de Libanese zangeres Rima Khcheich en richtte een salon op voor Arabische muziek, Salon Joussour.

Om De Oude Wereldzee
In 2015 wordt hij gevraagd muziek te maken voor de documentaireserie ‘Om De Oude Wereldzee’, over de reizen van politicus Abraham Kuyper door de Orient. Hij richtte het Wereldzee Ensemble op, waarmee musici uit diverse stromingen en windhoeken worden samengebracht om muziek te spelen die een beeldende reis vormen door ‘Om de Oude Wereldzee’, de Middellandse Zee.

Ud: Nizar Rohana - Ud | Viool: Jasper LeClercq | trompet: Angelo Verploegen | piano: Harmen Fraanje | Contrabas en violone: Tony Overwater | Percussie: Ruven Ruppik.