Salon Joussour hosts Iranian Setar player Kiya Tabassian and Palestinian ud player Nizar Rohana. In an interview they will talk about the Persian and the Arabic music traditions, and about other sources of inspiration and influences on their music. They will give a concert together with bassist Tony Overwater and clarinetist Maarten Ornstein, and will perform improvisations and original compositions.

Salon Joussour presenteert de Iraanse Setar-speler Kiya Tabassian en de Palestijnse ud-speler Nizar Rohana. Voorafgaand aan het concert zullen zij vertellen ze over de Perzische en Arabische muziektradities en over andere inspiratiebronnen en invloeden op hun muziek. Samen met bassist Tony Overwater en klarinettist Maarten Ornstein geven ze een concert met improvisatie en eigen composities.

In samenwerking met Splendor.

Kiya Tabassian - setar
Nizar Rohana - ud
Maarten Ornstein - clarinet
Tony Overwater - contrabas

Vr. 2 februari 2019
aanvang: 20:30

Splendor
Nieuwe Uilenburgerstraat 116
1011 LX Amsterdam

www.splendoramsterdam.com

Salon Joussour introduceert Arabische en Perzische muziek voor een cultureel geïnteresseerd publiek, musici en kunstenaars in Nederland. Via lezingen, workshops en concerten met verschillende meestermusici uit de Arabische en Perzische wereld wil Salon Joussour de essentie van deze prachtige kunstvorm ontsluiten.

Dit keer is de gast de bijzondere componist en pianist Ramin Amir Arjomand. In een kort interview praat hij over de invloeden van zijn Iraanse achtergrond op zijn werk, gevold door een concert met bassist Tony Overwater en klarinettist Maarten Ornstein

In samenwerking met Splendor.

Ramin Amir Arjomand - piano
Maarten Ornstein - clarinet
Tony Overwater - contrabas 

http://www.raminamirarjomand.com/

Vr. 21 december 2018
aanvang: 20:30

Splendor
Nieuwe Uilenburgerstraat 116
1011 LX Amsterdam

www.splendoramsterdam.com

 mohammedmetamodi sjklSalon Joussour, de terugkerende ontmoetingsruimte tussen oost en west, ontvangt ditmaal de Iraanse zanger Mohammad Motamedi en het trio van de Nederlandse pianist Rembrandt Frerichs. Motamedi is een van de grote zangers uit de Perzische zangtraditie. Naast een geweldige techniek en bijzonder geluid beschikt hij over een enorm improvisatie vermogen. Absoluut een fenomeen. Met Rembrandt Frerichs op fortepiano, Tony Overwater op violone (die het geluid van de Arabische ud kan benaderen) en Vinsent Planjer met een eigenzinnige collectie slagwerk, sluiten de Nederlandse musici qua klank en dynamiek perfect aan bij de Perzische muziek van Motamedi.

In samenwerking met Oriental Landscapes.


Mohammad Motamedi - zang
Rembrandt Frerichs - forte piano
Tony Overwater - violone
Vinsent Planjer - whisper kit


PROGRAMMA
19.00 interview/lezing met Mohammad
over Perzische zang en zijn carrière
20.15 Concert